THAI OLAJOS MASSZÁZS

Az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb keleti gyógymód az egész világon.

2500 év alatt több száz emberöltőn keresztül kipróbált módszerek alapján tanulták és adták át a mai napig.

Ősi atyja Jivaka Kumar Bhacca, eredetileg indiai gyógyító vitte át a tudását Thaiföld területére, ő alapította az első kórházat, majd iskolát, ahol a thai –masszázst alkalmazták. Mai napig tisztelik őt. A híres Wat Po templom falába van vésve a thai masszázs alapja, az energiavonalakat ábrázoló sematikus emberi rajzok csoportja, melyek közül 30 szemből, 30 pedig hátulról mutatja a kezelendő területet.

Az thai olajos masszázs ötvözi a Thai és a nyugati masszázstechnikákat, ezáltal éri el komplex hatását.

A már ismert nyugati technika hatásain túl, (vérkeringés javítás, fájdalomcsillapítás, méregtelenítés, belső szervek működése fokozódik), érvényesülnek a thai masszázs alapvető hatásai is, mivel a kezelés során az energia csatornákat is ingereljük.

A thai masszázs a test egészében futó 12 fő láthatatlan energiacsatorna elméletén alapszik.

Az életenergia a belélegzett levegővel, és az elfogyasztott étellel kerül hozzánk. Ezt az energiát (csít) az energiacsatornák szállítják szerte a szervezetben. Az energia csatornákon vannak az akupresszúrás pontok, amelyeknek masszírozással képesek vagyunk ezt az áramlást fokozni, illetve az elakadását megszüntetni. Így minden szervünkhöz egyenletesen áramlik az energia, ami azt jelenti, hogy működésük normalizálódik, kiegyenlítődik, mindemellett a vér és nyirokkeringés is javul az egész szervezetben.