JELEK, HOGY MASSZÁZSRA VAN SZÜKSÉGED:

Már több mint egy hónapja kaptál legutóbb masszázst. A masszázs akkor tud hatékony lenni, ha rendszeres. Normális körülmények között a legtöbb terapeuta havi egy alkalmat javasol, ha viszont fenn áll valamilyen egészségügyi probléma vagy sérülés, akkor ennél jóval gyakrabban érdemes felkeresni masszőrünket.
Ülő munkád van, és szinte semmit nem mozogsz. Autóval jársz mindenhová, nem gyalog, és nem is biciklivel.
Ha sokat mozogsz. Itt a tavasz, ez pedig azt jelenti, hogy sokkal többet mozgunk a szabadban, mint az elmúlt fél évben. A túrázás, biciklizés, futás jobban igénybe veszi testünket, megterhelheti izmainkat, ezért fontos, hogy a masszázs segítségével ellazítsuk azokat, nem beszélve arról, hogy így a sérülések is jobban elkerülhetők.
Fáj a nyakad (vagy a hátad, vállad, csípőd). Ha valami fáj, az a tested egyértelmű jelzése arra, hogy valami nincs rendben. Bármennyire is elfoglaltak vagyunk, nem szabad elhanyagolni ezeket a jeleket, mert ha nem kezeljük, csak rosszabb lesz. Egyeztess egy időpontot a masszőrödnél!
Fáj a fejed. Ha a váll- és hátizmokban feszültségben van, az akár kínzó fejfájásban is jelentkezhet. A masszázs ezen a típusú fejfájáson nagyon könnyen segíthet, sőt, van hogy a migrén típusú fejfájást is enyhíti.
Már nem úgy mozog a tested, mint régen. Talán nem tudod úgy elfordítani a fejed, ahogyan egykor. Talán nem tudod olyan magasra emelni a kezed sem, és a lábujjaidat sem tudod már megérinteni. Bármilyen korlátozás is legyen a testedben, a masszázzsal ezeket fel lehet oldani.
Egyoldalú fizikai munkát végzel. Ami azt jelenti, hogy egyes izmokat túlerőltetsz, amelyek állandóan görcsben vannak,másokat viszont nem dolgoztatsz meg.
Nem alszol eleget. Ha keveset alszol vagy nem elég mélyen, ne hagyd annyiban! Az alvás hihetetlenül fontos, hiszen a szervezetünk ilyenkor gyógyítja magát, a masszázs pedig segít helyreállítani az egészséges alvási szokásokat.
Sok a stressz a munkahelyeden, vagy otthon. Semmire nincs időd, legfőképpen magadra!
Sokszor vagy beteg, és lehangolt. A masszázs segít az immunrendszered megerősítésében, és boldogsághormon termelődik általa.