Lélekterápiák

1. Spirituális SorstisztításInga Tablazat

Miben segíthet nekünk ez a módszer?

Tulajdonképpen szinte mindenben,, ami csak rajtunk múlik. Ahol csak a magunk tisztítása, múltunk blokkjainak oldása elég.

Mondok pédákat: félelmek, pánik, depresszió, sikertelenségek a párkapcsolatban…nem találod az életfeladatod…. soha nincs pénzed , pedig sokat dolgozol., nem találod a megfelelő partnert, vagy egyáltalán semmilyet. Különböző lelki eredetű betegségek (szinte mindegyik az).

Mi az,amiben nem biztos, hogy segít?
Olyan esetek, mint pld. : valaki tartozik neked sok pénzzel, és nem akarja megadni. Itt érdemes tisztítani magunkat, de a siker csak 50 százalék. Miért? Azért,mert lehet, hogy nem mi, vagy nem csak mi vagyunk ennek az oka. Így a másik felet is kell tisztítani, akit persze erre nem lehet megerőszakolni. Fontos az ő személyes részvétele.

Mit jelent ez a szó, és mi a módszer lényege?
Spirituális gyógyítás, ami mentális, érzelmi, fizikai gyógyulás érdekében tisztítja a lelket.
Mitől is kell megtisztítani a lelkünket?
A programoktól.
A programok azt jelentik, hogy a tudatos elme begyűjti az információkat, és hiedelmeket alakít ki belőlük, ami aztán a tudatalatti elmében-mintegy számítógépben elraktározódik. Ezeket nevezzük a lélek programjainak, más néven korlátozó hiedelmeknek.
A tisztítás alatt megtaláljuk, majd elengedjük a diszharmónikus, korlátozó elképzeléseinket, majd szerető, támogató eszmékkel és elképzelésekkel helyettesítjük azokat..Ez egy igényes, erőteljes, fájdalommentes és pontos módszer arra, hogy megváltoztassuk életünk belső és külső képletét. Így lehetővé téve, hogy sokkal szabadabban éljük életünket!
Elkezdjük az ülést. Ráhangolódás, és felkészülés után felvesszük a kapcsolatot a felsőbb Énünkkel. A felsőbb énünk a fő lélekirányító főnökünk. Éppúgy részét képezi saját lényünknek, mint a Mindenségnek. Mi Magunk vagyunk, a szellemi dimenziónk meghosszabbítása. Magasabb tudatosságunk a szellemen.
Egy ilyen tisztítás alatt általában több esemény oldása is történik, gyakran családrendezést is szükséges alkalmazni.Hiszen anyai, vagy apai ágról is érhetnek behatások, viselkedésminták. Az ülés során kapunk életviteli tanácsokat is a szellemi segítőinktől. Például milyen fizikai gyógymód, táplálék, vitamin szükséges még.

Ha végeztünk, akkor mérlegeljük, hogy szükséges-e még Bach-virágterápia, hogy a személyiség is újra teljes, egész, lélektől irányított legyen. Legtöbb esetben bizony nagyon fontos alkalmazni!

Első lépésünk az ok feltárása. Ez ingás módszerrel, és beszélgetéssel történik. Ha kizártuk az endogén okokat, -ami lehet hormonális, vagy gyógyszerek által okozott,- és megtaláltuk az indító helyzetet, körülményt,akkor el kezdünk dolgozni.
Első lépésként Bach virág cseppeket adunk egyénileg, ami segít abban hogy kimozdítsunk ebből a blokkolt állapotból. Mivel önerőből képtelenség kimozdulni. Azután kombináljuk gyógynövényekkel és életviteli tanácsokkal. Főként a természetben járás, testmozgás, egészségesebb étkezés, célok felállítása, életút megtalálása,és a lehetőség szerint a pangó élethelyzet ,körülmény megváltoztatása.

Belák Anita

 

 

2. Bach – virágtanácsadás:Bach Tkep

A Bach- virágterápia lelki eredetű testi betegségek., ill. önmagában lelki problémák feldolgozására, ill. egyensúlyban tartására alkalmas gyógymód. Hatása fizikai szinten is megjelenik.
A terápia alapja a növényekből kivont esszencia, amely a homeopátiás szerekhez hasonlítható.
Ezek a növények olyan rezgésekkel rendelkeznek, amelyek az ember energetikai rendszerébe behatolva a lelki öngyógyító erőket serkentik.
A terapeuta segítő kérdéseket tesz fel,amellyel rávezeti a pácienst a probléma gyökerére, okára, az eszenciák pedig segítenek ezen lelki panaszok, gyengeségek meghaladásában, legyőzésében, feldolgozásában.
Egészségi állapotunkat azon mérhetjük le, hogy mennyire vagyunk boldogak, és örömérzetünk alapján állapíthatjuk meg, hogy eleget teszünk-e lelkünk parancsainak. Mindazon területen, ahol a személyiség elfordult kozmikus kapcsolatától,nem lesz rálátása isteni tulajdonságaira, megszűnik pozitív beállítottság az élettervéhez.
Ez a terápia katalizátorként helyreállítja a lélek és a személyiség közti blokkolt kapcsolatot.
Például a következő problémákban segíthet hatékonyan ez a módszer: Depresszió, félelmek, pánik, túlérzékenység, múltbéli traumák, bizonytalanság aggódás.
"Bizonyos magasabb rendbe tartozó, vadon növő virágok, bokrok és fák magas frekvenciájuk révén rendelkeznek azzal az erővel, hogy növeljék emberi rezgéseinket, és megnyissák csatornáinkat spirituális énünk üzenetei számára; hogy elárasszák a személyiségünket a számunkra szükséges erényekkel, és ezáltal elmossák a szenvedéseket okozó (jellem) hibákat.
A szép zenéhez, vagy más nagyszerű inspiráló dolgokhoz hasonlóan képesek egész személyiségünket felemelni, és közelebb hozni minket a LELKÜNK-höz. Ezáltal békességgel ajándékoznak meg, és megszabadítanak szenvedéseinktől. Nem azzal gyógyítanak, hogy a betegséget közvetlen megtámadják, hanem azzal,hogy felsőbb énünk harmonikus rezgéseivel árasztják el testünket.
Ezáltal a betegség elolvad, mint a hó a nap sugaraitól. Igazi gyógyulás nem létezik az élethez való hozzáállás megváltoztatása nélkül, lelki béke és belső boldogságérzet nélkül.
Bach Cseppek"A betegség nem kegyetlenség, nem is büntetés, hanem egyfajta korrekció. A lélek eszköze, amellyel rámutat hibáinkra,hogy visszatartson a nagyobb tévedések elkövetésétől,megakadályozza, hogy további kárt okozzunk,és visszavezessen a fény útjára, amelyről soha nem kellett volna letérnünk”

 

Edward Bach

 

3. Személyiségelemzés:

Kronobiológia: személyiségelemzés
A kronobiológiai pszichogenetika az ember születési napjára jellemző kozmikus hatásokkal foglalkozik. Ezek a hatások a szülött egész életére kiható tipológiai jellemzőket hoznak létre.
Az élet folyamán a nevelés, a tanulás és az élettapasztalatok ezekre az alapvető tulajdonságokra épülnek rá.
A születéskor kapott tulajdonságokat gyökeresen megváltoztatni nem lehet, de módosítani, pozitív vagy negatív irányban, igen.
Mikor egy ember megszületik, különböző, a szüleitől öröklött tulajdonságokat hoz magával. Olyan tulajdonságokat, amik egész életére meghatározó jelleggel bírnak. Az újszülött azonban nem csak emberszüleitől kapja génjeit, hanem egy harmadik szülőjétől is. Ez a szülő -nagyon leegyszerűsítve- a Föld, amelynek aktuális bioritmusa határozza meg az egyén tulajdonságainak jelentős részét.
A pszichogenetika azon túl, hogy meghatározza az ember veleszületett jellemzőit, más értékes információkkal is szolgál: jelzi a csakrák állapotát és a velük kapcsolatos szervek működését. A hét csakrában jelenlévő egyéni energiaszint egész életünkre meghatározza természeti tipológiánkat: viselkedésünket, érzelmeinket, képességeinket és betegséghajlamainkat.
Minden temperamentumnak van erős és gyenge oldala, amelyek előnyt vagy hátrányt jelentenek egyik vagy másik tevékenységben. Félre kell tenni azt a társadalmi megítélést, hogy van jó és rossz temperamentum. Hasznos, ha az ember ismeri erősségeit és gyengéit, ki tudja használni előnyös tulajdonságait, az intellektus és az akarat segítségével pedig kompenzálni tudja gyenge oldalát.

 

4. Kombinált módszerek

Legtöbb esetben nem egy módszert alkalmazom,mert az nem lenne elég a probléma megoldásához.
Általában a lélektisztítást a Bach-virágterápiával kombinálom. Így sokkal gyorsabban jön el az eredmény.
Teljesen az egyéni problémától függ, hogy személyiségelemzést kell-e végezni, és mondjuk lélektisztítással kombinálni. Például,ha pályaválasztással,vagy munkahely változtatással kapcsolatos kérdés van akkor ezt érdemes alkalmazni.
Vannak, lehetnek esetek,amikor a Jí csing (változások könyvétől is tanácsot kérhetünk. Nem jóslás, tanácskérés. Nem mindegy!
Erről természetesen mindig részletes tájékoztatást adok, és megbeszéljük páciensemmel.

                        PIC 1125 PIC 1126 PIC 1127

                                        PIC 1128 PIC 1130